Alla inlägg under oktober 2008

Av Fester Bestertester - 16 oktober 2008 20:15

Fånarna i Sydkorea hetsar återigen mot sitt broderfolk i norr. De har synpunkter på det mesta, men framför allt är det Nordkoreas atomprogram och enastående militära styrka som skrämmer.



Den läsvärda tidningen Rodong Sinmun hymlar inte med Nordkoreas kapacitet. Den finns där och består av politiskt motiverade och fosterlandsälskande soldater, av vilka alla skulle gå i döden för Ledaren Kim Jong Il.



Nordkorea är inget land man vill ha till fiende. Tänk på det, ni krigshetsare i Seoul. Akta er så ni inte drabbas av ett plötsligt missilregn...

Av Fester Bestertester - 16 oktober 2008 19:09

Det har fallit på min lott att hjälpa Hasse mot hans missbruk. Han kommer att komma hem till mig några kvällar i veckan för terapisamtal och telepatisk kontakt med utomjordingar.



Jag tar emot Kommendör Svammelman, en s k utomjording, regelbundet och jag kan bara säga er att de ligger lååångt framför oss i tekniskt avseende. Deras rymdskepp kan kryssa mellan stjärnorna på nolltid. Av Svammelman får jag kunskap och av mig får han mitt villiga kön. Båda trivs med det upplägget.



Jag ska nog få bukt med Hasse och hans dåliga sidor. Fast alla kan vi ju inte ta bort, då blir det ju inte mycket kvar. Jag ser med spänning fram emot detta mitt senaste uppdrag. Vid Sirius, det ska gå!



Syster Birgitta

Av Fester Bestertester - 16 oktober 2008 18:57

Återigen ett inlägg raderat. Jag vill se lite höjd på inläggen, typ den trevliga artikeln om en av sveriges stora idrottshjältar. Allt opassande kommer att raderas utan pardon.

Av Fester Bestertester - 15 oktober 2008 18:52

Sven Persson föddes i Norrköping i oktober 1905. Han började med att kicka boll på gården, efter skolan och innan pappa Efraim kom hem från sitt slitssamma arbete på Tuppens Väfveri.



Grabben hade talang, så 1920, när Sven var 15, fick han ett kontrakt med storklubben IK Slepiner. Han skrev på utan att tveka. Lönen? Nej, det här var på amatöridrottens nivå. Tjäna pengar får man göra genom anställning på en arbetsplats, likt pappans på Tuppen. Fotboll är något man ägnar sig åt på fritiden.



Sven briljerade på träningar och matcher och tillsammans med Tore Keller bildade han en svårstoppad duo. Snart myntade hans lagkamrater smeknamnet "Klacken", detta eftersom han likt Lennart "Nacka" Skoglund var en bollvirtuos av rang.



Klacken spelade i Sleipner i tio år. 1930 var det dags för nästa steg. Utländska klubbar visade stort intresse för Klacken och den italienska klubben Fiorentina blev den lyckliga att få Klackens kråka på övergångs-

pappret. Hela staden var i karnevalsstämning. Här hade man gjort en riktigt kap, tyckte de flesta. Att han fick furstligt betalt för sitt bollsparkande var helt naturligt. I Italien visste man att betala för bollgenier.



Utan att veta någon exakt siffra, är summan 500 kronor en summa som antas rimlig att Klacken tjänade i månaden. Han skänkte 100 kronor i månaden till sina föräldrar, vilket var välkommet då endast pappan förvärvsarbetade.



Klacken hade aptit för mer än bara fotboll. Ryktet om att han var en drinkare började spridas. Det gick så långt att hans klubb gick ut med en bulletin, där de skrev att Klacken sökt och fått hjälp mot sitt missbruk. Han missade därmed hela säsongen 36-37, då han låg innne på torken.



Visst, Klacken gillade öl och sprit, men hans fotbollskunnande kunde ingen ta ifrån honom. Han fortsatte efter sin come-back att tjusa fotbollspubliken i Italien. Här kunde historien om Klacken ha slutat, men ödet ville anorlunda.



1939, då Klacken var 34, var olyckan framme. Han spräckte knäskålen och det blev ambulansfärd till fältskären. Väl där opererades Klacken, men operationen lyckades bara delvis. Rörligheten var klart försämrad och han drogs med ständiga smärtor.



Klacken blev tvungen att kasta in handduken. Han var en stolt man och ska ha sagt att "Kan jag inte ge hundra procent, så skiter jag i fotbollen". Så blev det. Nästan...



På fyrtiotalet, närmare bestämt 1948, gjorde Klacken come-back på Himelstalundsfältet, då han drog på sig Strömmas polkagrisrandiga tröja. Strömma var en textilindustri, den sista i Norrköping. De välkomnade Klacken med öppna armar. Han spelade nästan som i fornstora dagar, med överstegsfinter, kroppsfinter och (naturligtvis) klackar.



Klacken spelade två säsonger för Strömma, sedan var det slut. Hans lagkamrater fick till slut nog av han doftade av spånken inför varje match och träning. Klacken fick återigen sparken.



Han intervjuades i NTÖD 1950 och gav en ljus bild av sig själv och sim framtid. Den där fotbollen var han färdig med, istället hade han planer på att öppna eget, kanske en ölstuga.



Så blev det nu inte. Sven "Klacken" Persson somnade in 1955, endast 50 år gammal. Till slut sa hans kropp ifrån. Han brände sitt ljus i båda ändarna. Klacken finns inte längre med oss i köttet, men hans ande lever kvar. Varhelst ni ser barn kicka boll, skänk då Klacken en tanke. Någon av dem kanske plockar upp hans fallna mantel.



Farväl Sven Persson. Vila i frid.

Av Fester Bestertester - 15 oktober 2008 18:13

Varför envisas dagens kvinnor med att bära stringtrosor? Trosan är ett intimplagg och bör endast ses av bäraren och hennes man (eller med den man har ett samkönat äktenskap med, nöjda nu era sabla HBT-ivrare?).



Det ser illa ut när kvinnan sitter på huk och man ser halva plagget, uppdraget en bit på ryggen. Det ser även illa ut när hon så när på trosan är naken och blygdläpparna har ramlat ut på varsin sida stringen.



Vi hymlar inte. Vi kräver att ett förbud införs för detta fula, minimala och oestetiska plagg. Leve den vita och rejält tilltagna bomullstrosan.

Av Fester Bestertester - 15 oktober 2008 17:44

Nu tar vi det lugnt allihopa. Sitt ned i båten! Den här sidan håller på att gå under av alla inre slitningar och det får inte ske. Tänk på folkmassorna som gjort till rutin att surfa in på Käftsmällen. De är inte intresserade av internt käbbel, de vill höra det senaste på UFO-fronten. Svik dem inte.



Hasse begick ett misstag (länkarna till you-tube), men inte värre än att han i framtiden kan få ta del av det nya lösenordet. Apropå Ronny, så skrev han i affekt. Ge honom lite tid, så omprövar han nog sin inställning.



Avslutningsvis vill jag att vi alla sjunger "We shall overcome" framför datorn. Sjung och känn ilskan rinna av dig...

Av Fester Bestertester - 15 oktober 2008 16:52

Jag hoppar härmed av Käftsmällen med omedelbar verkan. Jag gör det i protest mot att min polare Hasse blivit avstängd.



Ni övriga kan ta den här sidan och stoppa upp den nånstans!



En arg Ronny

Av Fester Bestertester - 14 oktober 2008 17:19

Nu har drummeln Hasse varit inne och förstört sidan med förvirrade inlägg. Han var uppenbarligen full när han skrev sin dynga.



Hasse har missbrukat tillgången till sidan med att skriva en massa skit och stolligheter. Han har förstört Käftsmällens goda rykte och därför tvingas vi att skilja honom från sidan.



Vän av ordning

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards