Alla inlägg under oktober 2013

Av Fester Bestertester - 20 oktober 2013 11:16

Efter ca ett halvår har Palle äntligen någonstans att bo, en egen bostad som heter duga. Han tar därmed farväl (eller snarare på återseende) av Hamnbrohemmet. Palle har varit i förvar hos snuten i helgen, misstänkt för köttstölder på ICA Maxi, men nu har han kommit hem. Det första han gjorde var att ringa mig och jag släpper allt och tar spårvagnen till honom med mina sista öl. Han berättade att han "handlat" folköl på just ICA Maxi och att han bjuder på lövbiff. Vilken fin polare! Detta kommer att bli en häftig inflyttningsfest. Jag gissar att störningsjouren får fullt upp idag.


MVH/Hasse

Av Fester Bestertester - 18 oktober 2013 17:17

Tycker att denna text passar bra, då det är fredag och en tids ledighet för oss stackare som jobbar.


Tänk er ett par, vi kan kalla dem Roger och Anita. Roger kommer hem från Skärblacka bruk och Anita från jobbet som dagisfröken. Genast fixar de sig varsin grogg bestående av hembränt och Coca-Cola. Sedan tar Roger på sig de nyinköpta trasorna från Dressman och Anita sin kortkorta kjol och högklackat.


Eftersom det är fredag slår de på stort. De tar taxi (uj, vad man kan unna sig) till matstället Charlies (inte Charlie's) och väl där blir det plankstek. Plankstek! Till det tar Roger "en stor stark, döh" och Anita "får man be om husets vin"?


Efter att de fyllt sina bukar med skulor är kvällen fortfarande ung. Då ska det gås på lokal, drickas mer alkohol och "osvenskt" samtala med andra hjon. Ja, ni hör hur larvigt det är. Puben paret besöker är såklart God vän, platsen där Norrköpings bottenskrap samlas.


När ett sant geni festar till det har det få, om några, likheter med nyss nämnda eskapader. Ett typexempel följer.


Upp ur sängen vid lunchtid. Till systembolaget för inhandling av öl och whisky. Hemåt med tunga kassar och välfylld ryggsäck. Ett par snabba frukostöl, sedan in i badrummet för att blaska av ansiktet och spreja på deodorant på den där tröjan man bott i den senaste veckan.


Som den cineast jag är blir det sedan tysk porrfilm ett par timmar, sedan ett nappatag med de ljuvligt kalla burkarna igen. Helt plötsligt är det mörkt ute, då är det dags för medicin och gissa om tabletterna slår hårt. En fulländad dag med minimalt med utgifter. Bäst av allt, jag är arbetslös, så jag kan köra på i samma stil hela veckan lång. Kom inte och säg att jag inte vet hur man sätter guldkant på tillvaron. Salongsberusning, det är för fjollor, det. När jag super slutar det med sömnapné och ibland fina gamla 28:an på Vrinnevisjukhuset.


Vad är du? En självutnämnd finsmakare, eller en oregerlig rucklare? Jag vet vad jag är.

Av Fester Bestertester - 17 oktober 2013 21:26

Fredagens UFO:möte, vilket skulle hållas hemma hos X, är tvunget att flyttas. Jag har nyss talat med Bosse Rulltårta och han har gett oss klartecken att hålla mötet hos honom, bara vi är ute ur lägenheten till midnatt.


X har handlat aluminiumfolie med boendestödet och angav som skäl till att vi inte fick vara i hans lägenhet att han "planerar för stora saker". Jag gissar att det enda stora han kommer att råka på i helgen är enkelrummet på psykiatriska intensivvårdsavdelningen.


Nåja, hos Bosse blir det nog bra, vi kan sitta i köket, så kan han glo på TV ifred. Sedan är det en fördel att vi scannat hans lägenhet så sent som i augusti efter avlyssningsutrustning. Nästa genombrott på UFO:fronten kommer att göras i en sliten tvåa i Hageby. Du kommer väl?

Av Fester Bestertester - 16 oktober 2013 15:30

Det bidde fotboll igår och innan matchen sjöngs det nationalsånger. Det var en solist som stod för framförandet och jag blev så trött, så trött, så trött. Inte fan är bombastiskt bröl av en uppblåst artist något som ens har beröringspunkter med tradition och god smak.


Detta oskick kommer från USA, landet som gav oss hiphop, crack och drive-by-shootings. Det ska liksom vara lite finare och mer högtidligt att lyssna på en sångare med falskt darr på rösten. En nationalsång ska framföras av orkester och kör, allt annat är rotlös smörja. För övrigt satt jag ned under låten och tog en öl och en cigg.

Av Fester Bestertester - 14 oktober 2013 20:22

UFO-Östergötland ser till att hålla sig uppdaterade vad gäller den senaste tekniken och har sålunda tillgång till en bärbar dator, vilken medlemmarna av säkerhetsskäl turas om att vakta. Var den nu befinner sig är hemligt, men lita på att den gjort arbetet lättare, då man snabbt kan skicka meddelanden på elektronisk väg och även uppdatera den så kallade hemsidan.


Under dagen har föreningen använt pengar från kontot, nästan 200 kronor, för att köpa ett så kallat USB-minne. Med hjälp av detta kan vi nu flytta ofantliga mängder text och bilder mellan vår dator och t ex UFO-Norrlands dito. Vidare ämnar vi lägga över medlemsregistret på det portabla minnet, så att sossarna går bet i sina försök att luska fram information om oss.


Det är min fromma förhoppning att medlemmar och sympatisörer fortsätter skicka in bidrag till vårt konto. Om kanske bara ett par år stundar ett datorbyte och då går det åt säkert 5000 kronor. Vidare har vi löpande kostnader som bränsle, smörgåsar och annat som måste till för att kunna bedriva seriös forskning. Med er hjälp kan vi ta UFO-arbetet till nästa nivå.

Av Fester Bestertester - 13 oktober 2013 18:26

Jag gjorde misstaget att öppna köksfönstret tidigare under dagen. Det var första vädringen nu i höst och jag tänkte att det skulle vara trevligt med lite frisk luft. Under den korta tid fönstret stod på glänt inträffade något förfärligt: En fluga passade på att ta sig in i lägenheten. Den surrar envetet omkring och för ett  jävla liv, när den inte sitter på väggen och blänger på mig. Jag har slagit efter den med en pizzakartong jag hittade i sovrummet, men den är för snabb för mig. Jag tror tyvärr den kan bli långlivad, då matrester för den att mumsa på finns i överflöd här och där. I somras hade jag en spindel i hallen och nu detta. Kan Säpo vara inblandat?

Av Fester Bestertester - 12 oktober 2013 21:53

Har inte rakat mig sedan sjätte augusti och jag mår så bra. Folk säger att jag ser ut som Papagrotsky, men det bjussar jag på. Jag är trygg i vetskapen att jag icke har en droppe slaskblod i mig, jag är sinnebilden av en stark och ren krigare. Det är viktigare att hålla efter stjärthåret än borsten i ansiktet. Skägg, skägg, skägg!

Av Fester Bestertester - 12 oktober 2013 11:34

Vad tusan hände med fredagen? Jag har tydliga minnen av djupa diskussioner, glada skratt och goda chips. Sedan blinkade jag till och fann mig i ett dike i Norra Hageby. Kallt, kallt, kallt! Hade bara ett par hundra meter hem, det var ju bra, men när jag väl hemma tittade på klockan var den åtta på morgonen. Åtta en lördag! Kan jag ha blivit kidnappad av utomjordingar? Jag blev blåst på en lång fylla, nu måste jag göra det bästa av lördagen. Minnesluckor kan vara bra, speciellt om man tafsat på äldre damer, men nu är en hel natt borta. Jag hoppas jag hade kul.

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards