Alla inlägg under september 2015

Av Fester Bestertester - 25 september 2015 16:13

I vanlig ordning blir det fredagsträff hemma hos en vän med samma diagnos som jag. Vi ska spisa musik, prata strunt och bara umgås. Naturligtvis blir det även skönt UFO-snack, som alltid när vi träffas. Jag tar med mig fem öl, det får räcka, jag har ju redan fått i mig ett par stycken. Oss slår det gnistor om.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 19:53

Har två laster, två alldeles underbara sådana. Det ena är rökning, det andra att berusa mig. Vilket som är farligast torde de lärde tvista om, men jag har fallit pladask för dessa två ting och kan nu inte vara utan något av dem.


Tvingas jag sluta med en av lasterna väljer jag drickandet. Suget efter nikotin är starkare än suget efter alkohol. Sedan är det socialt accepterat att vara rökare, men inte storkonsument/alkoholist.


En dag utan alkohol går skapligt, en dag utan cigg..? Ni behagar skämta, jag utan att röka? Nej, nej, det går bara inte. Jag sitter fast i cigarettrökandet medelst ett järngrepp och har ej motivation att sluta, men jag försöker att tänka på hur mycket jag röker och inte blossa slentrianmässigt, utan endast då jag verkligen är sugen. Det funkar lite sisådär.


Alkoholberoendet på en skala från ett till tio, där tio är det starkaste, hamnar på en sjua, ciggberoendet på en nia. Se där två laster jag skaffat mig alldeles själv och som jag inte kan leva utan. Ska man skratta eller gråta? Jag kör både och, tror jag bestämt.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 19:31

Jag kommer snart att bege mig till Vrinneviskogen för skönt UFO-span i mörkret. Med mig tar jag en digitalkamera, det är allt jag behöver. Jag kommer att styra kosan till en alien hot-spot på hemlig plats, där har jag haft tur förut.


Jag kommer att stanna ute så länge jag orkar, att träffa på ett UFO kan ta en minut eller fem timmar. Det vore coolt om jag fångade t ex våra vänner från Sirius på bild, de gör sig förträffligt som spaningsobjekt.


Naturligtvis kommer ni att få veta om jag hade god jaktlycka, räkna med en uttömmande rapport i så fall. Nu ska jag bre ett par ostsmörgåsar, spana på fastande mage är inte min grej. Snart ger jag mig iväg.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 19:14

Jag har gett mig fan på att inte dricka något idag och då blir det så. Jag är ingen syltrygg, jag tar kampen mot alkoholdemonen. Vidare har jag bara rökt nio cigg idag och det är med tvekan godkännt. Tog ett bloss klockan tre och sedan två röktillfällen på en och samma cigg för kanske en timma sedan. Nu har begäret att dricka avtagit något, det går i vågor. Det här ska nog gå vägen, men jag tar en minut i taget.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 18:30

När jag inte dricker så blir jag nervös och går upp i varv. Då är det fint med ett bloss, det blir en stunds avkoppling från allting. Problemet är att jag röker på tok för mycket, det är både ohälsosamt och dyrt.


Frågan är om jag inte skulle tjäna på att dricka åtminstone ett par öl måndagar och torsdagar, så jag slipper röka så förbannat. Jag har verkligen försökt att ransonera ciggen, men det har redan blivit nio stycken idag och än är kvällen ung.


Allt under ett paket om dagen får kanske anses som bra gjort av mig. Dit är det tio cigg, röker jag mer får jag ge mig själv en redig käftsmäll. Är det inte det ena så är det det andra.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 18:10

Abstinensen slog just till med full kraft. Svettningar, skakningar och krypningar i benen. Jag vill ju inte må så här och är på vippen att ta en öl, men det vore ett nederlag, då jag verkligen behöver vara nykter idag.


Jag får gå ut och gå planlöst, så jag är riktigt trött när jag kommer hem. Då kan jag krypa till kojs utan att ha fuskat med en endaste öl. Att må så här fram till midnatt, nej, det pallar jag inte med.

Av Fester Bestertester - 24 september 2015 17:30

Torsdag och veckans andra nyktra dag. Jag har laddat upp med tre liter Dr Pepper och jordnötter, något måste jag ha som substitut för ölen. Än så länge känns allt bra, men förväntar mig sug i tarmen och abstinensbesvär om kanske ett par timmar. Jag har öl i kylskåpet, så jag kan dricka om det skulle bli för jobbigt, men målet är att vara utan starkvaror hela dagen. Håll tummarna för mig så jag inte trillar dit.

Av Fester Bestertester - 23 september 2015 22:30

Var på match förut och fick se IFK Norrköping slå tillbaka Djurgården med 4-2. Man dominerade totalt första halvlek och borde ha avgjort redan då. Dock ryckte man åt sig en tvåmålsledning, men Järnkaminerna både reducerade och kvitterade, innan Snoka avslutade med två mål till. Allt som allt en stabil seger och man är med i guldracet. Vem hade trott det innan sösongen, inte jag i alla fall. Framåt, kamrater!

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards