Alla inlägg under augusti 2017

Av Fester Bestertester - 1 augusti 2017 23:16

Inte bra, jag kom aldrig iväg till systembolaget idag. Allt jag hade hemma när jag tittade i kylskåpet för ett tag sedan var fem starköl och en starkcider. Bara sex burkar! Nu har jag tre burkar kvar, sedan är det slut på det roliga. Jag får dricka läsk resten av kvällen/natten och sedan drömma sött om morgondagens besök på systembolaget. Lita på att jag köper på mig doningar nog för att hålla berusningen på acceptabla nivåer hela onsdagen. Semestern är snart slut och jag vill inte förslösa en endaste timma med att vara tråkigt nykter. Kanske ses vi i en park i centrala Norrköping imorrn, jag tänkte ta mig ett morgonrus med Pelle Sjöman och Finske Mannen, garvade veteraner när det kommer till utomhusfyllor.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 1 augusti 2017 22:41

Min vän Plankan ringde mig och ville spela på Jack Vegas-maskinerna. Jag sa att jag hade en tjuga att spela för, själv skulle han panta burkar för samma summa. Vi tog varsitt stärkande bloss på uteserveringen, sedan gick vi in och spelade bort struntsumman. Han ville genast ha mer att spela för och tjatade på mig om att få låna. Jag sa nej, han är redan skyldig mig några hundra. Vi satte oss på uteserveringen och han lugnade ned sig efter ett tag.


En flyktigt bekant till honom gick förbi och Plankan var på honom direkt. Konstigt nog fick han låna en 50-lapp, när ska han betala tillbaka den? Det blev in och spela, jag satt kvarutomhus och efter kanske två minuter kom Plankan ut igen, rosenrasande efter även denna förlust.


Han var inte klar där, han ringde en äldre kvinna och tjatade på henne att hon skulle komma. Det gjorde hon och han lånade minst 140 kronor av henne, vilka han naturligtvis spelade bort direkt. Han tackade för sig och gick hem i vredesmod. Kvinnan klagade på att han lurat dit henne, bara för att ta hennes pengar och sedan gå hem. Jag tog i alla fall ett bloss och pratade lite med henne innan jag själv gick hem.


Plankan har skulder till jag vet inte hur många. Han har lovat flera att betala tillbaka på måndag, då han får en slant av sin förvaltare, men så kommer det ju inte att bli. Han lånar inte bara till spel, han lägger en hel del på cigaretter och folköl också. I en kiosk är han skyldig en massa pengar, konstigt nog låter ägaren honom handla på kredit.


Plankan, mannen som snart är bankrutt. Han får ta mig tusan skylla sig själv, ingen tvingar honom att spela. Stolle!

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards