Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Islänskt ska det va´

Av Fester Bestertester - Söndag 14 jan 03:25

Jag har väl alltid haft en romantiserad bild av Island, den vita människans sista utpost (förutom kanske Färöarna) i Europa, så jag är kanske inte ska tas alltför allvarligt, men där skulle jag kunna tänka mig att bo. Och vilka sköna namn medborgarna har. Olafur, Bjarni, Halldor och allt vad det är. Charmigt!


I Sverige är det vanligt med bastardnamn som t ex Tony, Ronny och Kevin. Om det nu inte är Mohammed, Abdulla eller kanske Rashid, den nya "svenskens" förnamn.


Jag vet, landets plågas svårt av ett pågående folkutbyte (ingen kommer undan när EU utövar sin makt), men än lever den islänska kulturen och än pratas det främst islänska i landet. Fan, när jag skulle klippa mig häromåret fick jag använda gester och grymtningar för att göra mig förstådd.


Vilket land, vilken natur! Dessutom är man duktiga på att kicka boll, en struntsak egentligen, men jag är ju idrottsintresserad, så det har imponerat på mig.


Jag är redo att fly Sverige och ta plats bredvid Ingolfur vid den karga kusten och smälla en mäktig hammare i huvudet på de CENSUR som försöker invadera landet. "O guo vors lands"!


Av: Wolfram Tungsten

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fester Bestertester - Måndag 23 april 22:19

Det blir att träffa en kvinna jag lärt känna inom psykiatrin. Inte direkt snygg, men va' fasen, jag tar vad jag kan få. Vi ska träffas på en pub imorgon, själv ska jag bara beställa in läsk. Får ta och leta fram min deodorant, den såg jag så sent som...

Av Fester Bestertester - Söndag 22 april 22:46

Visst slarvar jag en del med medicinen, men jag har ta mig tusan symptom även med full dos i kroppen. Jag är inte helknas, jag har sjukdomsinsikt, så en ny psykos känns avlägsen.   Mitt främsta problem är påträngande röster, rätt högljudda. De sä...

Av Fester Bestertester - Söndag 22 april 22:17

Tja! Har varit på God vän några timmar, jag o Bosse Rulltårta. Astrevligt! Snackade med Wladimir och han den andra chilenaren, de är jämt där. Wladimir hade vunnit 500 spänn på Jack Vegas-maskinerna så han var på bra humör.   Fikret var ledig, så...

Av Fester Bestertester - Söndag 22 april 12:51

Det var ett jäkla tjat om Zlatan Ibracovic, vad trött jag blir. Han är en överårig b-snubbe med lite att bidra med. Inte platsade han i Manchester United, han drog till USA och ligan där föredettingar hamnar. I första matchen lyckades han toffla in t...

Av Fester Bestertester - Söndag 22 april 01:40

Jag är lite försenad, men visst uppmärksammar jag Walter Model ändå. Han var minsann fältmarskalk, han arbetade sig upp från botten, så att säga. Han bar Riddarkorset, vilket han tilldelades efter sina år vid fronten. En sann militär, inte en fjunig ...

Presentation

Fråga mig

27 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Käftsmällen med Blogkeen
Följ Käftsmällen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se