Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Islänskt ska det va´

Av Fester Bestertester - Söndag 14 jan 03:25

Jag har väl alltid haft en romantiserad bild av Island, den vita människans sista utpost (förutom kanske Färöarna) i Europa, så jag är kanske inte ska tas alltför allvarligt, men där skulle jag kunna tänka mig att bo. Och vilka sköna namn medborgarna har. Olafur, Bjarni, Halldor och allt vad det är. Charmigt!


I Sverige är det vanligt med bastardnamn som t ex Tony, Ronny och Kevin. Om det nu inte är Mohammed, Abdulla eller kanske Rashid, den nya "svenskens" förnamn.


Jag vet, landets plågas svårt av ett pågående folkutbyte (ingen kommer undan när EU utövar sin makt), men än lever den islänska kulturen och än pratas det främst islänska i landet. Fan, när jag skulle klippa mig häromåret fick jag använda gester och grymtningar för att göra mig förstådd.


Vilket land, vilken natur! Dessutom är man duktiga på att kicka boll, en struntsak egentligen, men jag är ju idrottsintresserad, så det har imponerat på mig.


Jag är redo att fly Sverige och ta plats bredvid Ingolfur vid den karga kusten och smälla en mäktig hammare i huvudet på de CENSUR som försöker invadera landet. "O guo vors lands"!


Av: Wolfram Tungsten

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fester Bestertester - Torsdag 19 juli 23:39

Jag var på en pub ett tag och fick vad jag tålde. En stöddig syrian, en vän som hade svårt att hålla i pängarna och mindre galanta damer med sladdriga överarmar. Jag tog mig en lättöl och alldeles för många cigg, mig gick de inte mycket plus på. Stäl...

Av Fester Bestertester - Torsdag 19 juli 16:45

Jag hängde med Hasse till en park, där satt glada gänget. Tyvärr anslöt en påtänd man, en skräpmänniska jag sett på stan förut. Han yrade om ditten och datten, uppenbart påverkad av kanske amfetamin. Glada drinkare har jag inget emot, men narkotikapå...

Av Fester Bestertester - Onsdag 18 juli 02:30

Nu har jag just ingen sexdrift längre (bortmedicinerad?), men när jag var ung blev det en och annan porrfilm. Såg en hel del och visst ryckte det i snoppen, men så värst mycket mer var det inte. Jag hade slösat bort min tid på vanlig porr, ofta med s...

Av Fester Bestertester - Tisdag 17 juli 22:02

Jag studsade till när jag läste Malmö FF:s laguppställning inför kvällens match i Europa-spelet. Där fanns ett klassiskt afrikanskt namn, jag liksom jublade inombord. Bonke Innocent var namnet och jag bara älskar det. Det är ju nästan i klass med Can...

Av Fester Bestertester - Tisdag 17 juli 21:38

Orkar inte bli upprörd över Malmös härliga förvandling till sann multikulti-håla, dra faktiskt lite på munnen. Muhammed pangar ner Ali, som hämnas på Ahmed, varpå Abdullah halalslaktar Usama. Nåja, håll det etniskt rent, blanda inte in svenskar. Vad ...

Presentation

Fråga mig

27 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Käftsmällen med Blogkeen
Följ Käftsmällen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se