Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Islänskt ska det va´

Av Fester Bestertester - Söndag 14 jan 03:25

Jag har väl alltid haft en romantiserad bild av Island, den vita människans sista utpost (förutom kanske Färöarna) i Europa, så jag är kanske inte ska tas alltför allvarligt, men där skulle jag kunna tänka mig att bo. Och vilka sköna namn medborgarna har. Olafur, Bjarni, Halldor och allt vad det är. Charmigt!


I Sverige är det vanligt med bastardnamn som t ex Tony, Ronny och Kevin. Om det nu inte är Mohammed, Abdulla eller kanske Rashid, den nya "svenskens" förnamn.


Jag vet, landets plågas svårt av ett pågående folkutbyte (ingen kommer undan när EU utövar sin makt), men än lever den islänska kulturen och än pratas det främst islänska i landet. Fan, när jag skulle klippa mig häromåret fick jag använda gester och grymtningar för att göra mig förstådd.


Vilket land, vilken natur! Dessutom är man duktiga på att kicka boll, en struntsak egentligen, men jag är ju idrottsintresserad, så det har imponerat på mig.


Jag är redo att fly Sverige och ta plats bredvid Ingolfur vid den karga kusten och smälla en mäktig hammare i huvudet på de CENSUR som försöker invadera landet. "O guo vors lands"!


Av: Wolfram Tungsten

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fester Bestertester - Söndag 21 jan 18:43

Hade en jobbig natt med mycket oro och rastlöshet. Naturligtvis kryddades det med rösthallucinationer, jodå, rejält sjuk ska man vara. Jag ringde akutenheten och bad om lugnande och de var sammarbetsvilliga. Jag traskade dit och fick en påse Stesolid...

Av Fester Bestertester - Lördag 20 jan 22:41

Jag har ikväll varit på fest hemma hos Bosse Rulltårta. Vi blev fem personer och det var bara jag som var nykter. Bosse hade fått tag i en dunk sprit, så de andra läskade sig och blev rätt berusade. Jag satt i ett hörn med mina tre folköl och hade tr...

Av Fester Bestertester - Torsdag 18 jan 19:51

Nu sköter jag magen som vem som helst och det är stort. Var på toaletten förut och det var en fröjd att få klämma ur sig några bumlingar. Jag har vant mig vid opålitlig mage och har sprutlackerat de toalettstolar jag begagnat mig av. Många är de gång...

Av Fester Bestertester - Tisdag 16 jan 21:17

Mitt liv har blivit så tomt, jag gör inget, sitter bara på rumpan om kvällarna och glor. För att fördriva tiden la jag mig på sängen förut, och vilade/sov i nästan fyra timmar. Vad ska jag uppe o göra? Förut levde jag för fyllorna och utan dem har ja...

Av Fester Bestertester - Måndag 15 jan 21:21

Det är ju alla tiders, nu har det gått en vecka utan fylla. Jag dricker läsk och folköl, det är allt. Smärtorna i magtrakten (levern?) är borta och jag tycker att hjärtat har lugnat ned sig. Helgen blev inte så jobbig som jag befarat, visst gick det ...

Presentation

Fråga mig

27 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Käftsmällen med Blogkeen
Följ Käftsmällen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se