Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Islänskt ska det va´

Av Fester Bestertester - Söndag 14 jan 03:25

Jag har väl alltid haft en romantiserad bild av Island, den vita människans sista utpost (förutom kanske Färöarna) i Europa, så jag är kanske inte ska tas alltför allvarligt, men där skulle jag kunna tänka mig att bo. Och vilka sköna namn medborgarna har. Olafur, Bjarni, Halldor och allt vad det är. Charmigt!


I Sverige är det vanligt med bastardnamn som t ex Tony, Ronny och Kevin. Om det nu inte är Mohammed, Abdulla eller kanske Rashid, den nya "svenskens" förnamn.


Jag vet, landets plågas svårt av ett pågående folkutbyte (ingen kommer undan när EU utövar sin makt), men än lever den islänska kulturen och än pratas det främst islänska i landet. Fan, när jag skulle klippa mig häromåret fick jag använda gester och grymtningar för att göra mig förstådd.


Vilket land, vilken natur! Dessutom är man duktiga på att kicka boll, en struntsak egentligen, men jag är ju idrottsintresserad, så det har imponerat på mig.


Jag är redo att fly Sverige och ta plats bredvid Ingolfur vid den karga kusten och smälla en mäktig hammare i huvudet på de CENSUR som försöker invadera landet. "O guo vors lands"!


Av: Wolfram Tungsten

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fester Bestertester - Lördag 13 okt 21:17

Afghaner som hoppar, afghaner som kastar sig, afghaner som fläker sig. Vilken underbar stad jag lever i. Jag strosade runt i stadskärnan tidig kväll och jag blev belåten, folkutbytet är nästan fullbordat.   Jag såg en och annan svensk, men vilken...

Av Fester Bestertester - Onsdag 10 okt 21:15

Jag tröttnade på min sysselsättning, vet inte varför, egentligen. Jag har tröttnat på det mesta sedan jag insjuknade. Jag sa inget till chefen, jag bara gick hem förra veckan. Däremot kontaktade jag min kontaktperson, min kp, för ett tag sen och dryf...

Av Fester Bestertester - Måndag 8 okt 18:36

Jag funderar på att dra västerut, har ju mina vänner English Bob och Calum där. Inte för att ölen smakar bättre där, men behöver komma bort lite. Man kan ta ett SMS-lån i falskt namn och sedan pantsätta Longines-klockan jag aldrig använder. Nej, Robe...

Av Fester Bestertester - Söndag 7 okt 21:48

Jobbigt, jobbigt. Än är det inte över, men kanske överlever jag. Min kroppsliga "åkomma" spädde på min ångest, det blev som så många ggr förr nattliga promenader. Och att jag alltid ska plågas av J och D. En oskyldig medborgare ska heller inte kunna ...

Av Fester Bestertester - Måndag 1 okt 20:33

Jag har lyft luren och slagit rätt nummer, men ingen svarar. Inte Ronny, inte X, inte Bosse Rulltårta. Jag har ringt som en vilde, men nu har jag tröttnat. Jag skulle kunna ringa Nils-Erik, men honom pratade jag med i helgen, han tror väl att jag bli...

Presentation

Fråga mig

27 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Käftsmällen med Blogkeen
Följ Käftsmällen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se