Alla inlägg under augusti 2018

Av Fester Bestertester - 25 augusti 2018 22:47

Människor vill spela viktiga, det är min enda förklaring till ett visst fenomen. En bokstav mellan för- och efternamn ska det va'. Jan P Johansson är mer respektingivande än bara Jan Johansson, håller ni inte med? Det finns många exempel på folk med mindervärdeskomplex, det senaste jag stött på är Donald J Trump. Så onödigt, så löjligt. Kalla mig inte Wolfram Tungsten, det ska vara Wolfram F Tungsten. F som i förbannad.


MVH/Wolfram Tungsten

Av Fester Bestertester - 25 augusti 2018 22:34

Raggare, det är ett jäkla patrask. Hade kontakt med en gammal vän via Faecesbook och han stod på ett torg och tittade på när de fräste fram i sina flotta bilar. Raggarna ligger och skruvar på sina vidunder större delen av året och längtar så till den där dagen i augusti när de får visa upp sig. Farliga, rebelliska och jag vet inte vad.


De kan alla dra till närmaste gatukök och smeta in sig med räksallad, i min stad har de inget att göra. Obligatoriskt körförbud, ge dem varsin EPA-traktor med punktering, helst på alla fyra hjul.


MVH/Werner von Oben

Av Fester Bestertester - 25 augusti 2018 20:38

Jag ska snart se ett videogram, jag har några klassiker i bokhyllan. Det blir "Gentleman Jim", en mycket stark och skickligt framställd film. I huvudrollen ses Errol Flynn, en karaktärsskådespelare utan motsvarighet.


Jag ska villigt erkänna att jag har en del filmer jag drar mig för att spela upp när jag har besök. Jag talar naturligtvis om Tarzan-filmerna, där Johnny Weissmuller skämmer ut sig genom att gå runt i underkläder mest hela tiden. Men ibland vill man ha något lättsmält, bara låta sig ryckas med av filmen, detta förträffliga tidsfördriv. Men visst är "Djungel-Jim" hans överlägset bästa film.


Många rynkar på näsan åt ljudfilmen, men jag är ingen stockkonservativ bakåtsträvare. Jag tog det tekniska språnget redan på sextiotalet och det är sällan jag dammar av mina Victor Sjöström-alster, en av många skickliga regissörer. Men visst håller en film som "Thomas Graals bästa barn" än idag.


För att undvika att gå ned sig i filmträsket bör man bara se en film i veckan, helst på söndagar. Överkonsumtion är skadligt, det finns det bevis för. Jag minns än idag en klasskamrat som gick på matiné flera gånger i veckan och honom gick det illa för. Kronvrak och dagdrivare.


Att gå på biograf har jag däremot aldrig förstått tjusningen med. Där håller den långhåriga ungdomen till och vräker i sig popcorn och kastar femöreskola på filmduken. Ren anarki! Jag stannar hemma, startar fotografiska apparaten och ser mina klassiker i lugn och ro.


Film är min böjelse och jag ser inget fel med det. Så länge man inte låter sig fördärvas av Hollywood-produktioner där de sågar itu varandra med motorsågar är det ingen fara för hjärnskador.


"Here's looking at you, kid".


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 23 augusti 2018 22:24

Bosse Rulltårta och Ronny är på puben, det vet jag eftersom de har ringt mig tre gånger. En gång är väl okej, men tre? De vill ju inget, det är bara fyllesnack. Sista (senaste?) gången sluddrade Ronny rejält, jag förstod inte mycket. Och helt plötsligt var det en vilt främmande man i andra änden, han hette visst Martin. Jag vill inte lägga av luren, Lars-Gunnar Björklund kanske ringer och grattar mig till sju rätt på Lotto. Bosse Rulltårta och Ronny kan dricka sin utspädda öl utan att blanda in mig, jag vill porrsurfa ifred.

Av Fester Bestertester - 21 augusti 2018 22:35

Jag har spenderat dagen hos Nils-Erik och hans förtjusande maka. De bor i ett välskött hem i ett lugnt och fint område. Jag blev inbjuden till dem igår via telefonen (en näst intill nödvändig uppfinning)och tvekade inte att tacka ja. Min lilla fru går mig på nerverna, det är så skönt att komma bort från allt ibland.


Vi satt en stund i herrummet och drack både punsch och konjak. Nils-Erik har en mycket omfattande skivsamling och naturligtvis kopplade vi upp oss elektriskt och startade hans grammofon. Vi lyssnade på hela fyra skivor, bland annat negerjazz, och både han och jag stampade takten. Det var som att vara tillbaka på Nalen, där man dansade som som en vettvilling. Numera sätter höften stopp, men vilka minnen man har.


Det var snart dags för dagens höjdpunkt, Nils-Eriks fru bjöd på festmat. Det blev en himmelskt god fetkams, en maträtt hon lärde sig laga och uppskatta under sin tid i Gävle i nordligaste Sverige. Jag som är van vid att äta spruckna fiskpinnar och vidbränd pasta åt med synnerligen god aptit. Nils-Eriks fru behärskar verkligen sin spisel, hon är ett praktexempel på hur en fru ska vara.


När mörkret började falla gick jag hemåt med små och lätta steg. Dagen hade innehållit det mesta och motsvarade de höga kvalitetskrav jag har. Inte ens vetskapen om att jag snart var hemma i min röriga boning med en lat och uppnosig liten fru kunde få mitt humör att försämras.


Tack, Nils-Erik med fru, må vi fortsätta umgås och ha trevligt oavsett vad socialdemokraterna hittar på. Tyvärr kan jag inte bjuda er på middag, då min äkta hälft alltid ställer till det å det grövsta vid hushållsmaskinerna, men punsch och industriellt framställda bakverk kan jag i alla fall erbjuda. Låt oss fortsätta sätta guldkant på tillvaron.


MVH/Sune Andersson

Av Fester Bestertester - 20 augusti 2018 22:20

Jag ringde Fiol-Pelle för lite snack. Han fyller år nästa vecka och jag tänkte hälsa på honom på lördag. Stackarn börjar bli gaggig, han visste inte om han ville firas, tveksamt om han ens visste att han snart fyller år. Vad är det för svar på en enkel fråga? Jag får väl våldgästa honom, som så många gånger förut.


Han kommer att få fyra starköl av mig, det räcker för att han ska bli jättefull och tappa byxorna. Varför ska jag köpa honom nåt av värde, mina födelsedagar skiter han i.


Vidare har jag via Faecesbook fått veta att Lars Stefanz kommer till stan i november, det passade jag på att påminna honom om än en gång. De är hans stora idoler och har varit här flera gånger, men Fiol-Pelle orkar inte ta sig så "långt", det är ju en resa på flera kilometer. Jag föreslog att vi skulle dra dit (åka taxi, för karln kan inte hantera ett busskort) och dansa lite foxtrot och det svarade han jakande på. Men Fiol-Pelle har alltid haft svårt för ja och nej. Han kör med kanske, mycket möjligt, får se. Sen blir det inget av något.


Fiol-Pelle har inte så långt kvar, det gäller att passa på att umgås med honom. Han ser ut som ett spöke och luktar som en gammal ovädrad vind. Tur att han har sitt boendestöd som matar honom med snabbmakaroner, annars hade han svultit ihjäl för länge sen. Han lyckades hamna på sjukhus en gång på nittiotalet efter en längre period utan mat. Fast vem kan klandra honom? En spis har runt fyra reglage, det är ju invecklat.


Tänk när Fiol-Pelle hade rondör. Tänk när Fiol-Pelle tvättade skrevet en gång i månaden. Han är en spillra av sitt forna jag (och det var inte mycket att hurra för), det smärtar att se honom. Fast samtidigt är det underhållande. Kanske skulle jag smula ned en karta Stesolid i hans födelsedagsöl och göra slut på hans eländiga liv. Kanske, kanske inte.

Av Fester Bestertester - 19 augusti 2018 23:40

Jag träffade en "norrköpingsprofil" för första gången häromveckan. En bekant tjatade om att vi skulle supa till och jag föll till föga. Fast jag drack bara två folköl de timmar jag var där, lite självbehärskning har man ju.


Hans vän Roffa tittade förbi, jag hade aldrig träffat honom tidigare, bara hört ett och annat. En harmlös farbror och ingen monsterdrickare som ryktet gjort gällande. Han drack bara några folköl och jag sa vid ett tillfälle: "Jaha, har du också Pripps blå". Det var min öl han stulit, visade det sig.


En person tipsade mig senare om en användare på Youtube och de "filmer" han lagt upp och visst var Roffa med. Han blev intervjuad på klassisk mark, nämligen Hörsalsparken. Intervjun avbröts snart, Roffa var tvungen att gå och handla. Raka spåret till systembolaget, med andra ord.


A-lagarna dricker inte så mycket, de har ju sällan pengar på fickan. Det var annat med mig när jag höll igång, en whiskyflaska räckte oftast bara en kväll, sen blev det ett även knippe öl till det.


Det var kul att träffa Roffa, även fast man inte ens kunde hålla en enkel konversation med honom. Dubbeldiagnos har han, det förklarar det mesta. Han köper en starköl varje morgon klockan tio, sen jagar han pant för att ha råd med ett sexpack på Lidl.


Det är skojigt att hänga med avskrapet, jag njuter av andras misär. Att jag, landets största tänkare, frotterar mig med psykfall och patrask mest hela tiden är stor komik bara det. Det går att sjunka lägre, jag har inte nått botten.


Skål, Roffa. Du är en sköning, en koling uti dina nikotingula fingertoppar.

Av Fester Bestertester - 19 augusti 2018 01:29

Günther von Kluge mötte döden för exakt 74 år sedan. Fältmarskalk, krigshjälte och bärare av Riddarkorset. Vad han och hans trupper hade att göra långt bort i Asien kan man diskutera och ha olika åsikter om, men han gjorde sitt jobb och som han gjorde det. Jag har upplåtit plats i min bokhylla för lite jox, men en bild på Kloke Hans har jag inte. Denna taffliga text får duga i brist på annat.

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards