Alla inlägg under november 2019

Av Fester Bestertester - 5 november 2019 20:07

Eftersom min lilla fruga är komplett oduglig i köket händer det att jag äter annorstädes. Visst kan jag laga mat (och jag gör det i nödfall), men jag tycker att det faller på kvinnan i hushållets lott.


Idag gick jag till en snabbmatskedja kallad Sybilla och armbågade mig förbi den långhåriga ungdomen och gjorde min beställning. Det blev en så kallad snitsare med friterade potatisstänger.


Måltiden var acceptabel, men inte kan den mäta sig med vad Nils-Eriks fru svänger ihop på daglig basis. Inte underligt att man är inte så lite avundsjuk på honom.


Nu är jag hemma i min lilla bostad. Frugan slamrar i köket, jag har gett henne tillåtelse att koka sig lite gröt och jag sitter i min knarrande fåtölj. Med ett glas punsch i handen!


Jag har inget fullödigt liv, detta på grund av den lilla toka jag är gift med, men ge mig någonting att dricka och någonting att äta och jag klagar ej.


"Någonting att äta och någonting att dricka och någonting att älska och att hålla kär är allt jag begär. Varför ska man gräva efter guld och sträva efter att nå lyckan där den ändå aldrig ändå är? Andra må söka efter ting som förgås jag för min del är nöjd om bara jag får någonting att äta och någonting att dricka och någonting att älska och att hålla kär."


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 5 november 2019 19:02

Tidigare i år gick min trogna kamrat och suparkompis Pelle Sjöman bort. Han tillhörde den hårda kärnan av stadens a-lagare och var känd för att dricka precis allt med alkohol i. Allt från handtvål till trestjärnig konjak.


Jag själv blev fullblodsalkoholist sent i livet, vi snackar tidigt 90-tal. Det var tider, det. Tänk när jag, Pelle, Mattila och allt vad de hette tog parkbänkarna i besittning och korkade upp.


Jag kommer aldrig att glömma dig, Pelle Sjöman. Ta dig ett järn eller två med Gud Fadern. Gutår!


MVH/Hasse

Av Fester Bestertester - 5 november 2019 18:39

Imorgon måste jag bara upp ur sängen, då jag har medicinhämtning mellan kl tio och tolv. Skulle ha varit där redan i måndags. Det var bättre när det så kallade mobila teamet kom hem till mig om kvällarna och matade mig med piller. Det tar ju för fasen nästan en kvart att gå till mottagningen Spiran.


Det är sällan jag får mina mediciner i näven och sen inget mer än så. Personalen ska alltid snacka med mig och jag vet varför. De kollar om man har knastankar, om man är prepsykotisk.


Jag tar en vaknatt igen, så stapplar jag iväg lite innan tio på morgonen. Piller måste jag ju ha, det är viktigare än sömn för mig.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 5 november 2019 02:21

Jag är den moderna tidens främsta och kanske enda nattman. Jag är betald av I för att hålla ordning i min stad när vanligt folk sover. Gör jag inte ett utomordentligt jobb, så säg? Jag har slagit tillbaka en framstöt från O genom att vara på rätt plats vid rätt tid. En barnlek. Och natten är fortfarande ung, jag går ut på gatorna minst en gång till.


Jag har tagit min medicin trots varningar från mina chefer Ville och Valle. Jag försöker sköta mig och har lovat att inte lyssna på mina röster, därför slank dem ned. Men jag kan hålla två bollar i luften samtidigt. Både tjäna I och lyda psykiatrin.


Jag har ett uppdrag som bara väntar på att utföras. Jag ska kolla spårvagnsrälsen hela vägen ut till Hageby centrum och se till att inga energibomber placerats längs den. Då kan jag spatsera, röka goda cigaretter och samtidigt göra nytta.


Nu ska jag ut i köket och vira in huvudet i ugnsfolie. Önska mig lycka till (så att jag får till formen på den).


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 4 november 2019 19:09

Jag har haft LVM på mig, tvångsvård för mitt missbruk. Låg inne ett bra tag på Vrinnevisjukhuset. Det blev alltså en längre period utan spånken och det var ritkigt jobbigt. Där satt jag i TV:rummet medans mina kamrater hängde i en park och drack och hade det bra.


Jag hade en del symptom såsom svettningar, skakningar och annat smått och gott. Det blir så när man tvärt slutar att dricka starkvaror. Men några rosa elefanter såg jag inga, får vara glad för det då.


Idag blev jag utskriven och det firade jag med att köpa ett kvarter whisky och fyra starköl. Jäklar, vad bra jag mår nu. Skönt lullig och avslappnad. Jag vet att jag kommer att dricka ihjäl mig, men lite roligt måste man väl få ha här i livet?


Snart är mitt dricka slut, då lägger jag mig och sover, så är man vid Systembolaget klockan tio imorgon bitti för påfyllning. Ränderna går aldrig ur, slutade jag dricka vore jag inte Hasse Promille.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 4 november 2019 00:33

Under söndagen hörde vår vän English Bob av sig. Han gjorde så via e-post och det var goda nyheter. Den UFO:förening han tillhör har under året skramlat ihop hela 130 pund och han spånade om vad pengarna ska användas till.


Det lutar åt att han och övriga kamrater i klubben går på en krogrunda för pengarna. Precis som han säger är det viktigt att få förlusta sig och inte bara genomföra farofyllda expeditioner.


English Bob har som regel att kombinera öldrickande med att upplysa folk (andra kroggäster) om vår viktiga kamp och vårt sökande efter sanning. 130 pund må drickas upp, men tänk på att samtidigt upplyses den dumma och tröga massan om utomjordingar, korsbefruktningar och annat intressant.


English Bob har kavlat upp skjortärmarna, kampen har intensifierats.

Av Fester Bestertester - 3 november 2019 21:26

Jag hade några ynglingar på besök under dagen. Det var en kontingent från Norrköping, personer som varit med länge i UFO-svängen. Vi samtalade i en hel timma och med sig hade slynglarna en bunt fotografier tagna under hösten.


Nu när de lugnat ned sig med alkoholen kan vi förvänta oss stordåd vid Bråvikens början där de bor och huserar. Naturligtvis telefonerade jag Nils-Erik efter mötet och han lovade på stående fot att ge dem en 50-lapp i startbidrag, han blev eld och lågor.


Nu ska jag luta mig tillbaka i fåtöljen med ett glas punsch och drömma om kommande landvinningar. Vind i seglen, som Harry Brandelius sjöng. Ja, det har vi minsann.


MVH/Vän av ordning

Av Fester Bestertester - 2 november 2019 23:07

Hur långt sträcker sig snutens befogenheter? Vad får de göra? Om jag blir stoppad vill jag inte att någon river i mina fickor oavsett om det är en snut eller en människa.


En snutbil (skåpbil) stannade mig i våras och den ena grisen sa: "Vad har du i ryggsäcken? Den ser tung ut". "Ingenting" svarade jag. De frågade mig om jag använde droger och om jag rökte något. Är det ett brott att vara narkotikapåverkad? Det var jag ju så klart inte, men jag undrar.


Man ska väl inte behöva bli antastad av snuten bara för att man är ute om natten och kanske sitter och filosoferar på en parkbänk?


Jag har haft en del med snuten att göra, men nu är det flera dar sedan jag blev uppskjutsad till akutenheten. Ingen snutkontakt är en bra kontakt. Så vill jag ha det.


MVH/Herr X

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards