Alla inlägg under april 2020

Av Fester Bestertester - 19 april 2020 20:01

Min vän, min kamrat, Pekka Koskenkorva ringde. Han hade kommit över en hela Marinella och ville komma förbi mig. Jag sa att jag var trött, det blev inget av med det. Det är hans dricka, jag skulle på sin höjd få ett par slurkar och det klarar jag mig utan. Jag måste nödvändigtvis inte smaka alkohol varje dag. Idealet är såklart att dricka varje dag, men får jag inte så att jag blir minst salongsberusad kan det vara. Man är ju ingen alkoholist. Jag får vänta tills imorgon när gänget vakar utanför Systembolaget och alla kan berusa sig. Vi ses då, Pekka!


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 19 april 2020 16:51

Jag genomlider påtvingad nykterhet. Pensionen kommer in på kontot på måndag och tills dess måste jag ligga lågt. Som tur är finns det en uttagsautomat bredvid Systembolaget, dit går jag fem i tio imorgon bitti. Jag köper mig sen en påse öl och ser vilken park jag hamnar i. Om jag får välja så blir det Stortorget eller Olaiparken, där har man suttit många vårar och somrar och umgåtts och läskat sig.


Det finns bänkar i närheten av systembolaget, men det är lite av ett vågspel att sätta sig där. Vakterna kan schasa bort en och snuten kan dyka upp utan förvarning. Sedan måste man ställa sig mot en husvägg när det ska kissas. Jag är ordentlig av mig, jag vill ha en buske att pinka i. Det är ju inte så trevligt att stå bland folk och pinka, inte för mig och inte för dem.


Det är sjutton timmar kvar att uthärda, sedan kan man äntligen sätta burken till munnen och låta sig väl smaka.


MVH/Hasse Promille

Av Fester Bestertester - 19 april 2020 12:57

Jag klädde på frugan och tog ut henne på gräsmattan. På sig hade hon trosor, t-tröja och bekväma gymnastikbyxor. På fötterna hade hon inget. Saken är den att hon kan få ett ryck, ett djungelryck, och smita iväg om hon har skor på sig.


Jag ropade uppmuntrande ord till henne. "Run faster, bend your legs" och allt vad det var. Frugan blev utpumpad och nu har jag återbördat henne till källaren. Jag var så nöjd med henne att hon fick hela två skopor torrfoder, inte en som hon brukar få.


Jag plockar upp frugan redan imorgon. Då ska hon få klippa mina tånaglar och, hör och häpna, laga mat. Falukorv och spaghetti står på menyn och jag tror inte att jag kommer att tvingas daska henne på rumpan. Det klarar min duktiga lilla fru.


Jag är lyckligt gift och har inga planer på att göra mig av med min fru. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt.


MVH/Vän av ordning

Av Fester Bestertester - 19 april 2020 11:57

Det går ju bra det här, mitt intag av mediciner. Jag ska egentligen gå till mottagningen och ta dem under överinseende av vården, men det är för jobbigt. Jag sköter medicineringen själv och det går galant. Har bara missat tabletterna två gånger på lika många veckor. Vården litar inte på mig, därför får jag sprutor och måste till dem för att ta mina två antispykotika. Tänk om jag slipper ränna på mottagningen, det vore skönt. Ha all medicin hemma och bara gå till Apoteket varannan vecka. Det blir att dryfta saken med min kontaktperson.


MVH/Herr X

Av Fester Bestertester - 18 april 2020 20:46

Jag brukar rätt ofta gå till pizzeria Merkurius, de har asgoda pizzor och riktigt stora kebabrullar. Eftersom jag bor i närheten blir det att gå dit ofta och lita på att de har toppenkäk. Finns inget hak som kan mäta sig med dem och det har jag berättat för ägaren (Ismet) och övrig personal.


Nu har det hänt, Ismet sa att jag skulle bli VIP-gäst och pizasalladen får jag köpa för endast tre kronor mot de fem som andra gäster får betala. Det är ju toppen. Om jag har med mig en eller flera gäster får denne/de också billigare pizzasallad.


Asschysst av dig, Ismet. Lita på att jag kommer att vara din pizzeria trogen för all framtid. Jag VIP-kund. Vem hade kunnat tro det?


MVH/Bosse Rullpizza

Av Fester Bestertester - 18 april 2020 19:42

Jag märkte att frugans spillning hade spår av blod i sig. Det var faktiskt frugan som uppmärksammade mig på detta, då hon på sant djungelmanér torkat baken med handen och visade mig den. Där fanns spår av blod.


Nåja, att blöda lite är inget att gå i taket för. Jag har själv ett sår på tummen som det kom blod från häromveckan. Kanske är det dåliga gener i min fru, hon kanske har fått kräfta, det kan vara vad som helst.


Jag tar till ändrad kosthållning för henne. Jag ersätter kattmaten med snabbmakaroner, fiskpinnar och riskakor. Jag har viss användning av min lilla fru och det vore förargligt om hon gick och dog. Mycket arbete, bland annat måste då hennes bekväma madrass destrueras.


Jag är stolt över mig själv, stolt att jag lägger så mycket energi som jag trots allt gör på min lilla fru. Hon kan skatta sig lycklig att hon är gift med en gentleman och ingen inavlad flåbuse från de djupa skogarna. Fast då hade kaka mött maka, de hade kanske passat bra ihop, för frugan är också en vilde, lite som en schimpans.


Får jag inte stopp på frugans blödning är det jag som ringer sjukstugan, det kan ni lita på. Jag önskar min för dyra pengar köpta fru allt gott.


MVH/Arg motalabo

Av Fester Bestertester - 18 april 2020 14:20

Ta det lugnt med ölen, Ronny. Du har ännu inte förnyat ditt medlemskap för år 2020, vi väntar ivrigt på den lilla slant det handlar om. Summan är inget jag går ut med, men den borde du ha råd med. Köp inte dyr öl på krogen för allt, ge några hundringar om året till UFO-Norrköping. Samma sak gäller er andra som ej heller betalat. Utan betalande medlemmar går organisationen under och det vill ni väl inte?


MVH/Er sektionschef

Av Fester Bestertester - 18 april 2020 13:28

Sirppa var mitt allt den tid vi var tillsammans, men hon försvann ur mitt liv för flera år sedan. Nu har vi bytt telefonnummer och hon ringde förut. Hon ville "låna" en femhundring, men jag sa att jag inga pengar hade. Då blev hon förbaskad och svor åt mig och levde om.


Hon kommer bara att slösa bort dem på dumheter i alla fall. Om hon nu inte ger dem till sin manliga bekant (pojkvän?). Jag behöver alla pengar jag kan få, jag måste ju ha råd att gå till God vän, stadens bästa schapp.


Jag tar gärna förnyad kontakt, men att be om ett lån efter att ej hört av sig på flera år tycker jag är lågt. Sirppa, du är förlåten och ring gärna igen. Jag är pigg på att ses, jag kan till och med bjussa på kaffe eller öl. Men nån femhundring får du inte.


MVH/Ronny

Presentation

Fråga mig

35 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards